Waarom ik geen moeite heb met keuzes maken

Waarom ik geen moeite heb met keuzes maken

Een persoonlijk artikel dit keer. Ik wil je graag uit eigen ervaring vertellen wat volgens mij een van belangrijkste acties is om jouw dromen te verwezenlijken. Dat is keuzes maken. En keuzes maken is niet moeilijk als je een heel groot verlangen hebt.  

Het zat er al vroeg in
Waar het vandaan komt, I don’t know, maar vanaf dat ik heel jong was, wilde ik niets liever dan de wereld verkennen. Eerst als archeologe, later als marva (marine vrouwenafdeling) en nog wat later als au pair. Het bleef bij willen want ik werd verliefd, ging samenwonen en het spannendste wat ik deed was samen kamperen in Frankrijk. En dat was ok, echt.  Maar niets is blijvend in het leven en ook deze relatie niet.

Een paar maanden daarna liep ik bijna letterlijk de Mr.  tegen het lijf. Dat is nu 20 jaar geleden 😊.

En in deze 20 jaar hebben we 6 keuzes gemaakt waardoor we nu ons droom leven leiden.

De eerste en misschien wel de belangrijkste keuze, we hebben geen kinderen
Nu is dat niet een vrijwillige keuze. Het is wel een keuze om na drie keer te stoppen met IVF. Tot op de dag van vandaag heb ik geen moment spijt van deze beslissing. Kinderen zijn fantastisch, maar voor mij een aanvulling en geen invulling van mijn leven.

De tweede keuze, mijn vaste baan opzeggen
In de afgelopen 20 jaar hebben we veel gereisd. De eerste jaren vaak een maand naar een mooie verre bestemming. En altijd werd ik daar zo gelukkig van het ontmoeten van nieuwe mensen, het zien van nieuwe dingen, en eten van onbekende gerechten. Iedere reis keerde ik rijker aan herinneringen naar huis terug.

Ik wilde heel graag langer op reis. Vijf jaar geleden kon ik bij mijn toenmalige werkgever een sabbatical van 9 weken opnemen. Het werden  Australië en Cambodja. Wie ooit eens in Australië is geweest en een camper heeft gehuurd, weet dat je dan aan de beurt bent qua kosten.

Dus kozen we voor de goedkoopste camper die er was; een piepklein bestelautootje. We sliepen in de achterbak. Rechtop zitten in het geïmproviseerde bed lukte niet in verband met het dak van de auto. Daarnaast waren de Australische avonden heel koud. We konden niet binnen in de camper zitten en zaten dus onder een dekentje buiten met een hoofdlampje zodat we konden lezen. We hadden niet eens een eigen kookstelletje en maakten gebruik van de gemeenschappelijke keuken van de campings waar we stonden. Om ons heen stonden mega grote campers met buitenkeukens en terrasbranders.  

Maar weet je, wij genoten net zo hard als iedereen om ons heen. Misschien nog wel meer. Want we hielden geld over voor lekkere biertjes, we waren in een mum van tijd gepakt en konden de kleinste dirt roads nemen. Voor mij kwam daar het besef dat je niet zo veel nodig hebt aan materiële bezittingen om gelukkig te zijn.

Na thuiskomst werd het verlangen om te reizen alleen maar groter. De enige mogelijkheid om langer achtereen te reizen,  was door mijn baan op te zeggen. Mijn voorstel van ontslag en een reorganisatie kruisten elkaar net waardoor ik met een mooie vergoeding de bankwereld kon verlaten.

Keuze nummer drie, huis verkopen en kleiner gaan wonen
Ik wist gelijk, ik wil niet meer terug in een vast dienstverband. Maximaal een jaarcontract om daarna weer vrij te zijn om te reizen. Dat betekent meer vrijheid maar ook minder zekerheid. En om niet elke keer in de stress te raken of de hypotheek betaald kan worden, besloten we ons huis te verkopen en kleiner te gaan wonen. Veel kleiner in een eenkamer-appartement. Het grote huis was binnen 3 weken verkocht, een appartement voor een schijntje aangekocht.

Keuzemoment vier, verhuizen naar een dorp
Ons appartement staat niet in de stad waar we graag wilden wonen maar in een dorpje. Niet helemaal ons ding, het dorpsleven, maar het appartement was te ideaal voor wat wij wilden. Namelijk de deur achter je dicht trekken en off we go!

De vijfde keuze, niet kiezen voor een contractverlenging
Twee maanden daarna trokken we vier maanden door Zuid Amerika. Na terugkomst kon ik gelijk aan de slag als marketing- en communicatiemedewerker bij het lokale reisbureau. Een super leuke baan. Maar toen ik een contractverlenging aangeboden kreeg, heb ik nee gezegd. Ik voelde en wist dit is het nog niet helemaal. Het kan nog anders.

De zesde keuze, kiezen voor de vrijheid van het ondernemerschap
Werken en reizen combineren. Dat klonk in mijn oren magisch. De laptop lifestyle; het digital nomad leven. Hoe? Door als ondernemer andere ondernemers online en op afstand te helpen om hun dromen te realiseren. Niet gehinderd door enige kennis van het ondernemerschap ben ik in dit avontuur gestapt.

En nu tik ik hier in Antiqua Guatemala dit artikel. De komende 6 weken reizen we door dit fantastische land en leef ik mijn droom. Ik heb daarvoor keuzes gemaakt. De een wat makkelijker dan de ander maar stuk voor stuk weloverwogen keuzes omdat ik een diep verlangen had en heb om onze prachtige wereld te ontdekken.

Welke keuzes heb jij gemaakt, of wil je maken om te doen wat je het liefste wilt? Wil je het met mij delen?

Je las een blogartikel van EvenEef. De website van Eef Rhodee van der Kam. Een virtueel professional on a mission en parttime wereldreizigster.

Reageren op deze blog vind ik leuk en delen mag altijd!

Meer artikelen
Lees ook: De nieuwe luxe, online werken
Lees ook: Een Social media Strategie hoe begin je
Lees ook: 10 tips die het ondernemerschap leuker en effectiever maken

Samen aan de slag?
Gratis kennismakingsgesprek

En verder
Wie is Eef Rhodee

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 575A0938-gespiegeld-683x1024.jpg

Geef een reactie