Podcasts, luister jij er al naar? start met deze vier favorieten

Soms heb je even geen tijd of zin om te lezen. Soms wil je wél lezen maar lukt het niet omdat je in een hobbelende bus zit en last van reisziekte hebt, zoals ik. Dan is een podcast dé oplossing, een audioprogramma die je op afroep kunt beluisteren via internet. Ze zijn er in allerlei vormen. Lang, kort, in een serie, met actualiteiten, verhalend en informatief.

Luisteren kan via de laptop maar, en dat is nog leuker, via apps op je telefoon. Zelf gebruik ik de app Podbean, podcasts on the go. Op een aantal van mijn favoriete podcasts ben ik geabonneerd, zo mis ik nooit een aflevering. En, niet geheel onbelangrijk, luisteren is gratis.

Een goede podcast is voor mij eentje waar ik iets van leer. Ik ben net een spons en altijd op zoek naar nieuwe kennis en informatie want als ondernemer kun en wil je natuurlijk niet stil staan. Een waardevolle podcast draagt hier aan bij.

Vier favorieten
Speciaal voor jou, hierbij mijn favoriete podcasts.

The Goal Digger Podcast
Host Jenna Kutcher geeft tips om je productiviteit te verhogen, wat wel en niet werkt in Social Media land, business hacks en nog veel meer waardevolle informatie. Ze heeft ondertussen 222 podcasts gemaakt en ik ben een groot fan van haar.

Amy Porterfield
Online marketing tips, mini marketing masterclasses en stap voor stap handleidingen om vliegend van start te gaan met een bedrijf. Meestal luister ik met pen en papier in de aanslag om haar tips gelijk toe te passen.

The Rough Guide to Everywhere
Omdat ik een parttime wereldreiziger ben, vind ik alles wat met reizen te maken heeft geweldig leuk. In deze podcast vertellen mensen uit de hele wereld hun meest inspirerende reisverhalen.

Uitgeverij Atlas contact
Als tegenhanger voor alle Engelse en Amerikaanse podcasts een Nederlands pareltje. Verhalen over geschiedenis, psychologie, natuur, management en filosofie. Vooral de serie met Dick Swaab over ons brein, vond ik erg interessant.

Ik wens je veel luisterplezier!

Ondernemende groet,

Eef Rhodee

Geef een reactie