E-mail marketing onmisbaar voor bedrijfsgroei

E-mailmarketing onmisbaar voor bedrijfsgroei

Maakt e-mail marketing al onderdeel uit van jouw marketing strategie? Nee? wel doen hoor. Ik snap dat jij als kritische ondernemer dit natuurlijk niet klakkeloos van mij aanneemt. Daarom geef ik je een paar goede redenen om het wel te doen. Maar eerst een kort verhaaltje.   

Mijn slimme sportschool
Mijn sportschool post regelmatig leuke berichten op social media. Omdat het mijn vak is en ik ondertussen een redelijke social media verslaving heb ontwikkeld, kijk ik vaak en veel op Facebook en Instagram. Er kan mij dus weinig ontgaan, zou je zeggen. Toch mis ik geregeld een bericht van ze. Lang leve het mysterieuze algoritme van Facebook en Instagram. Ja lieve vrienden van de sportschool, ondanks dat ik jullie volg, een fan ben en met smart op jullie leuke berichten wacht, Facebook en Instagram hebben daar geen boodschap aan.

Gelukkig heb ik een slimme sportschool want ze sturen mij ook regelmatig een mail om een event of een nieuwe les aan te kondigen. En deze berichten komen gewoon in mijn eigen super strak georganiseerde mailbox. Recht in de roos, bullseye!

99% trefzekerheid
Moraal van het verhaal; mail komt in 99% van de gevallen in die inbox waarvan jij wilt dat hij aankomt. Bij mensen die bewust (als het goed is) hun mailadres bij je hebben achtergelaten en zich om wat voor reden betrokken voelen bij jouw bedrijf.

Waarom starten
Met e-mail marketing heb je en tool in handen om gericht veel klanten tegelijk te bereiken. Je bouwt aan een duurzame relatie met je klant door waardevolle en unieke informatie te delen. Informatie waar jouw klant ook echt wat aan heeft en jouw fan-status verhoogt. E-mail marketing kan onderdeel zijn van een slimme, geautomatiseerde salesfunnel waardoor je (meer) leads krijgt. En gebruik je een e-mail marketing systeem zoals Mailchimp, dan zie je ook precies wat wel en niet werkt en kun je gaan bijsturen.

Wil je nu meer weten over dit onderwerp, dit was pas een opwarmertje. In een volgende blog ga ik de diepte in 😊. Vergeet niet, big brother is watching you, alles natuurlijk AVG proof.

Ondernemende groet, Eef Rhodee

Geef een reactie