De allerbeste oplossing om al je contentideeën te bewaren

De allerbeste oplossing om al je contentideeën te bewaren

Je wilt even snel een tekst op je website aanpassen. Die tekst heb je eerder ergens genoteerd. Maar, waar heb je dat briefje gelaten?
Het onderwerp voor die blog heb je op een post-it geschreven. Die had je toch ergens opgeplakt?
Laatst had je ook zo’n leuk idee voor een socialmediapost. Had je daar niet een notie van gemaakt op je telefoon?
Input, inspiratie en ideeën genoeg, maar waar o waar heb je het in vredesnaam allemaal genoteerd?

De tijd die je hebt om te schrijven, verlies je door te zoeken naar en het opnieuw bedenken van onderwerpen. Ondertussen raak je behoorlijk afgeleid door alles wat je tegenkomt tijdens je zoektocht naar die memootjes, losse briefjes, en verschillende documenten op je laptop.
Voor je het weet ben je een uur verder en staat er nog geen letter op papier. Gaat ook niet meer gebeuren. Je focus en zin zijn beide weg. 

Mijn werkwijze zag er ook zo uit. Vijf notieboekjes met ideeën, losse word documentjes, lukrake notities in mijn telefoon. Geen structuur en geen overzicht. Gek werd ik ervan. Ik had behoefte aan een plaats waar alle contentideeën en inspiratie overzichtelijk staan genoteerd.  

Het goede nieuws is: die plaats bestaat. Het Infinity Content Document.  En nog beter, je maakt ‘m zelf in een handomdraai. Jouw oneindige bron van inspiratie en ideeën in een overzichtelijk document.

Omdat ik er zoveel profijt van heb, leg ik hieronder uit hoe je ‘m maakt.   

Men neme 😊 een leeg Excelbestand. In dit bestand maak je verschillende tabbladen aan. Ter inspiratie een overzicht van de tabbladen die ik gebruik.

Mijn klant
Hier beschrijf ik mijn ideale klant. Alles wat ik hoor en zie aan kenmerken, eigenschappen, liefhebberijen, etc. noteer ik hier.  

Het probleem van mijn klant
Welke problemen ervaart mijn klant waar ik bij kan helpen. Regelmatig hoor ik woorden en zinnen voorbijkomen, uitgesproken door mijn ideale klant, die het probleem aangeven. Die noteer ik allemaal in het document.

Het verlangen van mijn klant
Wat wil mijn klant het liefste? Wat is het resultaat of wanneer is het probleem opgelost? Ook hier noteer ik weer de woorden en zinnen die mijn klant gebruikt.

Bezwaren van mijn klant
Welke argumenten heeft mijn klant om mijn dienst niet af te nemen? Deze noteer ik in het document aangevuld met mijn tegenargumenten.

Mijn diensten/producten
Wat zijn de voordelen van mijn diensten? Wat heeft de klant daaraan? Uitgewerkt per werkzaamheden.  

Testimonials
Appjes, lieve berichtjes, complimentjes en recensies noteer ik hier. Gewoon omdat het fijn is om terug te lezen. Deze woorden gebruik je om teksten op de website aan te scherpen. En om testimonials te laten zien aan jouw potentiële klant.

Blogonderwerpen
Weg met die losse briefjes. Hier noteer ik alle onderwerpen die ik bedenk. Zelf heb ik hier drie tabbladen van gemaakt. Ieder tabblad staat voor een dienst die ik aanbied. Het bouwen van online academies, content creatie en emailmarketing.

Ideeën voor socialmediaposts
Dezelfde werkwijze als voor de blogonderwerpen.  

Je maakt het Infinity Content Document zo groot of zo klein als je zelf wilt. De truc is om alles wat je hoort, leest en bedenkt en alles dat als input voor content dient, in dit document te noteren.
Het resultaat is overzicht, rust en structuur. Tijd die je voorheen aan zoeken en nadenken besteedde, besteed je nu aan schrijven en creëren.  

Bonustip. Sla het Infinity Content Document op in Google drive of Dropbox. Zo kun jij er overal en altijd bij. Om zaken te noteren of om inspiratie op te doen. 

Succes!

Geef een reactie