De nieuwe luxe: online werken

de nieuwe luxe online werken

Stel je dit even voor: Het is warm en de luchtvochtigheid hoog. Je kijkt uit over een jungle tuin. De hangmat zwaait zachtjes heen en weer in het briesje. Je hoort onbekende vogelgeluiden, toeterende tuktuks, het gerinkel van pannen en je ruikt overheerlijke geuren uit de keuken van je guesthouse. Welkom in Sri Lanka en hello online wereld.

Als online professional werk ik daar waar wifi is. Alle kennis zit in mijn hoofd, mijn documenten in de cloud. Klanten vinden mij online en vice versa. We ‘Zoomen’, ‘Skypen’ en wanneer het kan, spreken we elkaar persoonlijk. We werken samen in Google Drive, One Note of Dropbox.

Een paar weken geleden keek ik naar een live stream die werd uitgezonden vanuit de USA. In die stream deelde een internationaal gezelschap, hun businesslessen met de wereld. Het was op dat moment in NL 19.30 uur.

Terwijl ik aan het koken was, volgde ik met mijn draadloze koptelefoon de stream en realiseerde ik mij hoe gaaf dit was. Dankzij internet en wifi zijn er geen lands- tijdgrenzen meer. Ik vind dat pure luxe (er zijn ongetwijfeld genoeg mensen die een andere mening hebben over deze vorm van werken 🙂

Online cursussen, webinars, live streams en studies. Alles is te volgen daar waar jij je op dat moment bevindt. Thuis, op reis, in het buitenland of in je achtertuin. Voor mij is deze manier van werken, verbinden, leren en ontmoeten pure vrijheid.

Heb ik de offline wereld dan helemaal afgezworen? Niets is minder waar. Juist door zoveel online te zijn, geeft deze vorm van werken mij de kans offline mensen te ontmoeten. In binnen- en buitenland.

Ik werk online in cafeetjes waar ik andere mensen spreek. Online bepaal ik op welke uren van de dag en op welke dagen van de week ik werk. Hierdoor kan ik offline vriendinnen spreken, mijn nichtje en neefje uit school halen en koffie drinken met andere ondernemers. Ik ben online aan het werk in Sri Lanka zodat ik offline met de onwijs aardige en lieve mensen in de bus naar de volgende bestemming hobbel.

Resume😊. Online is pure vrijheid om offline de mooiste contacten en belevenissen te creëren.

Update december 2019: Sri Lanka was de eerste digital nomad reis. De inhoud van deze blog is ongewijzigd, de bestemming is nieuw. Guatemala!

Geef een reactie