Actie verslaat perfectie

Ik word er iedere dag beter in. Maar de verleiding ligt op de loer.

Informatie overload
De verleiding die informatie overload heet. Mijn achilleshiel wanneer het op actie aankomt. Want over ieder onderwerp zijn blogs, boeken, tutorials, cursussen en podcasts geschreven. En helaas voor mij hebben ze allemaal een andere zeer interessante invalshoek. Je moet van goeden huize komen om de rode draad te vinden en voor je het weet verdrink je bijna in de hoeveelheid beschikbare informatie. De dag is voorbij zonder dat je daadwerkelijk actie hebt ondernomen.

Drijfveren
Mijn drijfveren profiel is getest. Daaruit blijkt dat ik helemaal in mijn nopjes ben wanneer ik onderwerpen kan analyseren, begrijpen en doorgronden. Niets mis mee maar in het kader van productiviteit niet altijd handig.

Niet slim
Want voor de groei van mijn bedrijf is het niet slim wanneer ik uren bezig ben om een offerte te perfectioneren terwijl er nog meer kapers op de kust zijn. Of een briljant bedrijfsidee eerst helemaal uitwerken en vervolgens zien dat de concurrent hetzelfde idee heeft maar sneller in de uitvoering is.

5 tips
Denk je nu: “been there, seen it, done that. Lees hieronder dan mijn 5 favoriete tips om vrienden met Mr. Action te worden.  Over dit onderwerp staan trouwens 7 boeken in mijn boekenkast en ik heb er een cursus voor gevolgd. Consider me an expert 😊

  1. Begin met kleine stapjes. Sommige projecten zijn zo groot. Je weet niet waar je moet beginnen en dus begin je niet. Zie een groot project als een ui die je pelt. Stel iedere keer de vraag ”wat moet ik daarvoor doen”. Uiteindelijk kom je bij het eerste kleine stapje die je actief kunt oppakken Er is een naam voor deze methode. De Kaizen methode. In een volgende blog schrijf ik daar meer over.
  2. 80 % is goed genoeg. Ik weet het. Een hele lastige. Maar wat voor jou 100% goed is, is voor een ander misschien 50 % goed. En wat voor jou 50 % goed is voor een ander misschien 80 %. Dus ga voor de middenweg. Ben je voor 80% tevreden. Prima, niets meer aan doen. Op naar het volgende actiepunt.
  3. Bepaal ’s avonds wat de volgende dag prioriteit heeft en koppel daar een tijdslimiet aan.
  4. Doe urgente dingen nooit als eerste. Het feit dat iets urgent is om het die dag te doen is er altijd. Maar je moet kijken naar wat is belangrijk. Een offerte voor 1 klant of een presentatie maken waarbij je 12 potentiële klanten bereikt. Ik wist het wel. En die offerte komt toch wel af. Linksom of rechtsom 😊
  5. Maar wat voor mij het beste werkt zijn mensen om mij heen die de kunst van actie in de taxi beheersen. Zij spiegelen mij en zijn mijn stok achter de deur. Iedere ondernemer heeft een paar toegewijde side-kicks nodig.

Dus wijs jouw ideale buddy aan. Wellicht is dat jouw vriendin, partner of een virtueel assistent. Laat mij weten wie jou in de actie modus krijgt!

Geef een reactie